MLInvoice-laskutusohjelmisto

MLInvoice (ent. VLLasku) on erityisesti suomalaisille yrityksille suunniteltu web-pohjainen laskutusohjelmisto. Se on tarkoitettu sujuvaan laskujen tekoon ja maksujen seurantaan. MLInvoice sisältää laskujen käsittelyn, asiakasrekisterin, tuoterekisterin ja raportointitoiminnon. Varsinaiset laskut se tuottaa PDF- tai XML-muodossa. Laskulomake on SEPA-yhteensopiva, eli siihen saa näkyviin IBAN-tilinumerot ja SWIFT/BIC-koodit. Laskuttavia yrityksiä voi tehdä useita esim. aputoiminimiä varten. MLInvoicea voi käyttää suomen- tai englanninkielisenä, ja myös uusien käännösten lisääminen on mahdollista.

Katso ominaisuuksista muutamia ruutukaappauksia siitä, miltä MLInvoice näyttää (tai näytti joskus, jos ruutukaappaukset ovat jääneet päivittämättä...).

Maksuton

MLInvoice ei maksa mitään. Lisäksi sen lähdekoodi on kenen tahansa saatavissa. Toisaalta, MLInvoicelle ei taata mitään tukea, soveltuvuutta mihinkään käyttöön tai mitään muutakaan. Toki palautetta otetaan mielellään vastaan MLInvoicen foorumilla. Kysymyksiin voi hyvin myös saada vastauksen. Voit ottaa yhteyttä myös allekirjoittaneeseen ere at labs piste fi.

Edellytykset

MLInvoice edellyttää PHP:tä (ainakin versio 5.4) tukevaa web-palvelinta ja MySQL-tietokantaa. Muuten se ei aseta ympäristölle suuria vaatimuksia. Kehitysympäristönä on toiminut MAMP Stack Mac OS X:ssä, mutta MLInvoice toimii myös Linux- ja Windows-ympäristöissä (Windowsissa ainakin XAMPP).

Ere Maijala
MayaLabs