Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
MLInvoiceen liittyvä keskustelu / Re: Proforma-lasku
« Last post by Markku on 19.02.19 - klo:15:01 »
Kiitos vinkeistä! Yritetään näillä.
2
MLInvoiceen liittyvä keskustelu / Re: Pääasiakas ja ala-asiakas
« Last post by Ere Maijala on 18.02.19 - klo:20:26 »
Toki on mahdollista, mutta vaatisi jonkin verran työtä. Ainoa, mikä tulee nyt äkkiseltään mieleen sellaisena viritys-vaihtoehtona on tagien käyttö. Lisäsin juuri seuraavaan versioon tuen tagien käyttämiseen hakuehtoina raporteissa, jolloin jokaisella asiakkaalla voisi olla isännöitsijäkohtainen tagi. Ei nyt ehkä kovin hieno ratkaisu, mutta luultavasti tuollaista pääasiakas-tukea en ihan heti ehdi tekemään.
3
MLInvoiceen liittyvä keskustelu / Re: Proforma-lasku
« Last post by Ere Maijala on 18.02.19 - klo:19:31 »
Kaikki tekstit tulevat käännöksistä. Ohje omien käännösten tekemiseen: https://www.labs.fi/mlinvoice_usage.php#translations. On myös mahdollista tehdä asetuksissa tulostusmallista kopio ja vaihtaa siihen joku oma kielikoodi. Sitten kun kopioi invoice_en-US.ini:n tuolle samalle koodille, voi muokata siihen haluamansa sisällön. Tällöin joutuu kuitenkin huolehtimaan itse siitä, että käännöstiedosto sisältää mahdollisen päivityksen jälkeenkin kaikki tarpeelliset tekstit.
4
MLInvoiceen liittyvä keskustelu / Proforma-lasku
« Last post by Markku on 16.02.19 - klo:18:41 »
Lueskelin ohjeita tulostusmallien muokkaamisesta. Mietin, että onko joku nopeampi ja helpompi tapa lisätä proforma lasku kuin alkaa muokkaamaan tulostusmalleja? Haluaisin siis englanninkielisen tulostusmallin, jossa Invoice on korvattu Proforma Invoice tekstillä.
5
Lisäsinkin jo mahdollisuuden lisätä joitakin sarakkeita näkymään (tai ottaa pois, jos tarpeen). Tulee siis seuraavaan versioon.

--Ere
6
Hei,

en ole valitettavasti ehtinyt testata PHP 7.3:lla vielä ollenkaan, mutta pitäisi kyllä toimia esim. 7.2:lla ihan hyvin. Seuraavassa versiossa on uudempi TCPDF, jossa tuo rivi ei ainakaan ole samanlainen, joten sekin saattaa auttaa. Koitan saada päivityksen ulos lähiaikoina.

Jos haluat testata, toimiiko uusimmalla kehitysversiolla, niin paketoin sen saataville tuolta: https://labs.fi/files/mlinvoice-1.20-dev.zip . Tuossa versiossa voi toki olla vielä muuta hämminkiä, koska sitä ei ole testattu kunnolla.

t. Ere
7
MLInvoiceen liittyvä keskustelu / Apua MLInvoicen käyttöönottossa
« Last post by lucas on 06.02.19 - klo:22:42 »
Hei,

Olen täysin uusi MLInvoicen suhteen ja täysin käsi php puolella.
Törmäsin tähän ohjelmaan aivan sattumalta, googlailtuani ilmaista reskontraohjelmistoa.
Käyttötarvetta on juuri muutaman laskun verran per vuosi, joten maksulliset ohjelmistolisenssit olisivat aikamoista liioittelua.

Sain MLInvoicen ja XAMPP:in asennettua, seuraamalla sivuilla olleita kuvitettuja ohjeita, mistä kyllä kehittäjälle kiitos (tämä siis on se kädettömyyden taso).
Parhaan ymmärrykseni mukaan asentelut menivät ihan ok.
Pystyn luomaan laskuja ja asiakkaita, eikä tässä prosessi ole silmään pistänyt mitään ongelmaa.
Kuitenkin laskua tulostettaessa jostain syystä törmään virheeseen:

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\xampp\htdocs\mlinvoice\vendor\tecnickcom\tcpdf\tcpdf.php on line 17786

Tämä tulee vastaan kun laskussa painan "Lasku", "Kuitti", "Sähköposti", "Lähetysluettelo" painikkeita JA Laskutusraportti,Tuoteraportti, Tuotteiden varastoraportti Kirjanpitoraportti välilehdille mentäessä.
Raporttien kohdalla onnistun virheestä huolimatta ilmeisesti pääsemään katsomaan raporttia "Luo raportti" ja "Avaa uudessä välilehdessä" painikkeiden kautta, joskin ajoittain saan eteeni viestin
Notice: Undefined index: v in C:\xampp\htdocs\mlinvoice\abstract_report.php on line 117
Tämä melkovarmasti on vain omaa aikaansaannostani ja virheellisesti täytettyjä tietoja raporttia pyydettäessä (en ole vielä toimintoa todella testannut, kunhan nopeasti jotain räpelsin)

Todellinen ongelma on tämä:
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\xampp\htdocs\mlinvoice\vendor\tecnickcom\tcpdf\tcpdf.php on line 17786
mikä estää laskun tulostamisen, lähettämisen sähköpostilla tai ylipäättään ohjelmasta ulos saamisen millään tavalla.

Kokeilin asiaa itsenäisesti googlata ja törmäsin kommentteihin, kuinka tämä olisi tyyppivika php 7.3 itsessään.
Ehdoituksena annettiin php:n vaihtamista aiempaan versioon, mitä kokeilin vain todetakseni, että tämän jälkeen (nyt tietenkin uudelleen asennettu) MLInvoice ei toiminut lainkaan.

En itse ole keksinyt millä tuon virheen saisi korjattua ja laskut ulos ohjelmasta.

Kerta itse en hallitse php:tä lainkaan, enkä välttämättä kerkiä sitä nyt opettelemaan, ennen kuin laskut on saatava ulos,
käännynkin tämän foorumin osaavien tahojen puoleen.
Samalla tästä saa toki ennakkovaroituksen ongelmasta, johon myös muut MLInvoicen vasta nyt löytävät saattavat tulla tänne apua pyytämään.
8
Tuo rivinumerointi on perua siitä, kun rivien järjestystä ei saanut muutettua raahaamalla. Silloin oli helpompaa vaihtaa järjestystä, jos rivien välissä oli vapaata tilaa. Seuraavassa versiossa numerointi on juokseva, kun ei niitä välejä enää tarvita. Tuollahan ei ole käytännössä merkitystä kuin silloin, kun järjestysnumero tulostetaan laskulle, ja sen voi säätää asetuksista.

Tällä hetkellä ei listojen sarakkeita voi säätää. Kirjasin toiveen ylös (https://github.com/emaijala/MLInvoice/issues/325) ettei unohdu, mutta toteutusaikataulua en osaa sanoa.

Kiva, että MLInvoicesta on hyötyä!
9
MLInvoiceen liittyvä keskustelu / Pääasiakas ja ala-asiakas
« Last post by Dentz on 29.01.19 - klo:11:58 »
Terve,
Tuo otsikko saattoi olla hieman hämmentävä. Lähinnä ajan sellaista takaa, että olisiko hankala toteuttaa sellaista toiminnetta jolla
saisi ns. pääasiakkaan (esim. isännöitsijä) ja sen alle ala-asiakkaita (esim. asunto ja kiinteistöyhtiöt), joita isännöitsijä hoitaa. Lähinnä mietin tuota
raporttien kannalta, että saisi raportin isännöitsijälle menevistä laskutuksista jne. Nyt olen tehnyt jokaisesta koy:stä ja as. oy:stä oman asiakkaansa.

Esimerkkinä (ei meidän asiakas vaan hain suoraan esimerkkiyhtiön asiakastiedon sivuilta):
Asiakaan nimi: Asunto Oy Lehtokurppa c/o Helsingin Seudun Isännöitsijät
Y-tunnus 0124940-6
Katuosoite: isännöitsijän osoite
Postinumero: isännöitsijän
Postitoimipaikka: isännöitsijän
Lisätiedot: As Oy:n oikea käyntiosoite

Ajattelin, että tuo esimerkin Helsingin Seudun Isännöitsijät olisi varsinainen asiakas, koska sitä laskutetaan jos tehdään huoltokeikkaa heidän kohteeseen Asunto Oy Lehtokurppaan. Asunto Oy Lehtokurpasta voisi tehdä oman asiakkaansa, mutta jos sen saisi jotenkin liitettyä tuon Helsingin Seudun Isännöitsijöiden alle.
Tietysti tuo liitos tulisi voida myös purkaa, koska isännöitsijä saattaa vaihtua. Onko tuollainen ylipäätään mahdollista? Vai onko jokin toinen kikka miten lähestyä ko. asiaa jo olemassa olevalla systeemillä?
10
Terve,

Kun teen uutta laskua, alkaa rivien numerointi aina numerosta 5. Jos muutan sen käsin numeroon 1 ja lisään rivin, ehdottaa mlinvoice seuraavan rivin numeroksi 6. Jos laitan rivin numeroksi 10, ehdottaa ohjelma seuraavan rivin numeroksi 15:ta, jne. Mikäköhän tuohon auttaisi? Lisää työtä, kun laskulla paljon rivejä ja pitää tuo numero vaihtaa käsin joka kerta oikeaksi. Koitin haulla etsiä, mutta ei taida muilla olla vastaavaa ongelmaa. Kokeilin parilla eri selaimella, mutta molemmilla ensimmäisen rivin numero on oletuksena 5.

.. Toinen kysymys samaan ketjuun: saako tuohon "Laskutus" välilehdelle lisättyä sarakkeita jostakin? Haluaisin, että asiakkaan viite näkyisi tuossa perusnäkymässä myös.

Loppuun kiitokset hienosta ohjelmasta, tästä on pienyrittäjälle suuri apu. Ei enää exceliä.. :-)

Pages: [1] 2 3 ... 10